Results 1 to 9 of 9

Thread: Spawn new creature/hero

  
  1. #1

    Default Spawn new creature/hero

    When using the in-game cheat menu, is there a way to add in an option to spawn a certain creature?

    I know you can start a level with a certain creature/hero by editing the level configuration files but that is a pain and you have to do that for each level. And I know about the ‘place random hero’ on the menu

    It would be cool to have an option to choose the ‘place hero’ option, then a sub menu that lists the creatures to choose from, and then maybe another menu for thier levels)

    Is this possible? Maybe in keeper FX version 5.0

  2. #2
    Spider
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    United Kingdom
    Posts
    209

    Default Re: Spawn new creature/hero

    If you're using an alpha, you can use the console to create whichever creature you want, of whatever level you want, belonging to whomever you want, and however many you want. You can also specify the owner of creatures created via the menu by holding a numpad key.

  3. #3

    Default Re: Spawn new creature/hero

    This is where the console commands are documented: https://github.com/dkfans/keeperfx/w...nsole-commands

  4. #4

    Default Re: Spawn new creature/hero

    Quote Originally Posted by AdamP View Post
    If you're using an alpha, you can use the console to create whichever creature you want, of whatever level you want, belonging to whomever you want, and however many you want. You can also specify the owner of creatures created via the menu by holding a numpad key.
    thanks! what is the latest Alpha and where can I download it?

  5. #5

    Default Re: Spawn new creature/hero


  6. #6

    Default Re: Spawn new creature/hero

    Thanks but it’s still only giving me an option to ‘ ‘Place random hero‘
    How would I go about choosing a specific creature?
    PS I do like the idea of downgrading creatures (like enemies )

  7. #7

    Default Re: Spawn new creature/hero

    Quote Originally Posted by Junkman1217 View Post
    Thanks but it’s still only giving me an option to ‘ ‘Place random hero‘
    How would I go about choosing a specific creature?
    PS I do like the idea of downgrading creatures (like enemies )
    Press enter to open the console, then type the commands from the link I posted above. For example: !create.creature fly 3

  8. #8

    Default Re: Spawn new creature/hero

    Quote Originally Posted by YourMaster View Post
    Press enter to open the console, then type the commands from the link I posted above. For example: !create.creature fly 3

    thanks, but that doen't seem to work.....I type that in and nothing happens

    I was originaly wondering if it would be possible to add it to in-game pop-up menu when you hit enter (not the console) (where you see the other cheats, like palce tunneler, create gold, etc)

  9. #9

    Default Re: Spawn new creature/hero

    No, it won't be added to the cheat menu. Typing it does work, if it doesn't for you, you're doing something wrong. Be sure to have the -alex param enabled and type is exactly like that, including an '!'. You need to see the text too.

Similar Threads

  1. [MOD] Creature-Hero Switch
    By RRT877 in forum KeeperFX
    Replies: 0
    Last Post: November 21st, 2014, 13:48
  2. Creature/Hero Skillz? ?_?
    By Siren in forum War for the Overworld
    Replies: 8
    Last Post: August 20th, 2011, 01:46
  3. Creature/Hero value
    By Duke Ragereaver in forum Dungeon Keeper 1
    Replies: 39
    Last Post: June 4th, 2011, 19:32
  4. Replies: 3
    Last Post: April 15th, 2010, 23:24
  5. Creature & Hero List
    By Duke Ragereaver in forum The Lair
    Replies: 1
    Last Post: August 30th, 2009, 09:51

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •